DIY Kit LM317 Nastaviteľné Regulované Napätie 220V, aby 1.25 V-12.5 V Step-down Modul Napájania PCB Dosky Elektronické stavebnice

Nový produkt

Skladom

1000 položky

€3.53

€4.41

KONEKTOR:EÚ

I. Zásady okruh prevádzky

Obvod sa skladá z regulátora napätia obvodu generátora signálu okruhu logika pero okruhu a bzučiak okruhu.

Transformátor používaný v obvode je 2,5 W, výkon je malý, a výstupný prúd sa o 200mA. Preto, napájanie je vhodný iba pre vyučovanie a vzdelávanie, a môže iba napájanie na niektoré malé obvody. Nemôžete nabíjať telefón. Ak veľké zaťaženie je pripojený, poklesu napätia alebo výkyvov napätia dôjde.

Napätie rozsah regulácie z LM317 je 1.25-37V a rozsah regulácie nastaviť podľa tohto okruhu je 1.25-12V, pretože tam je CD4069 na okruhu a maximálne prevádzkové napätie nesmie prekročiť hodnotu 15V. Preto, vstupné napätie nemôže byť svojvoľne zvýšil.

1. Regulátor napätia obvodu: transformátora znižuje sieťového napájania na 12V napájací a prevádza ho do DC napájanie cez most usmerňovač obvod zložený z D3, D4, D5 a D6. C4 je vstup filtračného kondenzátora, ktorý potláča vstupné napätie zvlnenie. C1 je, že výstup filtračného kondenzátora používa na zmiernenie vplyvu zaťaženia a zabezpečiť stabilné prevádzky okruhu. Vzhľadom na existenciu kondenzátor C1, na LM317 je ľahko poškodený kapacitný absolutórium. Keď sa kondenzátor C1 je vybitá externý dióda D1, na LM317 môže byť chránený vybíjanie kondenzátora C1 cez D1. C5 je, že filtračného kondenzátora na reguláciu konci a má funkciu stabilizovať výstup. D2 je dióda na predchádzanie škodám na LM317 počas skončenie C5. Na D7 modrá LED dióda je výstupného napätia, označenie prevádzky, a R2 je bežné obmedzenie odpor pre D7. R1 a RP1 forme odporovej siete s nastaviteľným výstupom. Výstupné napätie je možné nastaviť zmena odolnosť RP1. Odpor R1 je 120-240. Výstupné napätie sa vypočíta ako Uo= (1 + RP1/R1) × 1. 25.

2. Signál generátora obvod: U2A, U2B, R5 a C6 forme non-gate kmitania obvodu. Za predpokladu, U2B výstup je vysoká, pretože napätie cez kondenzátor C6 nemôže byť náhle, potom U2A textu je tiež vysoká. V U2A výstup je nízke, ako aj U2B vstup. Výstup na U2B je vysoká. V tomto bode, výstupného impulzu U2B je zaručená vysoká. S nabíjať kondenzátor C6, C6 je nabitý na napätie a+, b-a záporné napätie na terminál b kondenzátora znižuje vstupné napätie U2A. Keď napätie klesne na non-gate-off napätie, v U2A výstupy vysokej úrovni a U2B výstupy nízkej úrovni. Od U2A výstupy vysokej úrovni, kondenzátor C6 je obrátená nabitá. Ako napätie na terminál b viesť k otvoriť úroveň U2A, U2A výstupy nízkej úrovni a U2B výstup na vysokej úrovni, tak, že square wave je generovaný. Námestie vlna signál výstup dozadu cez U2F, zatiaľ čo square wave stav je indikovaný cez D8 žltá LED. Nastavením odporu hodnoty R5, bezplatne a vypúšťanie čas môže byť upravená, čím úprava frekvencia oscilácie.

3. Logika pero obvod: DS05 je logika úrovni vstupu. Keď vstup je nízky, U2E výstup je vysoká, U2D výstup je nízka, a keďže U2C výstup je vysoká, D9 je svetlá (zelená LED), pričom nízka. Pri vstupe je vysoká, U2E výstup je nízky, U2D výstup je vysoká, a keďže U2C výstup je nízka, D10 je jasný (červená LED dióda), pričom uvedie vysoká. Ak vstup je plávajúce, je citlivé na vonkajšie zasahovanie a je v neistom stave.

4. Bzučiak okruh: je zložený z tranzistorov Q1 a bzučiak. Pri vysokej úrovni sa pridá do tranzistor base (DS03), bzučiak produkuje zvuk. Napríklad, DS03 je pripojený k zdroju napájania pomocou drôtu. V prípade, že drôt je na, tranzistor sa zapne a bzučiak znie. V prípade, že drôt je zlomená, tranzistor vypne a bzučiak nie je zvuk. Tento princíp možno použiť na testovanie drôt zapnutie a vypnutie. Podobne, ak nízkou frekvenciou square wave signál je pridaný do DS03 terminál, tranzistor je prerušovane zapnuté, a bzučiak vydáva prerušovaný vyraď-vyradenie-drop zvuk.

II. Návod Na Inštaláciu

1. Nainštalujte nízke komponent prvý, a potom nainštalujte vysokej komponent, odpor nemá žiadne pozitívne a negatívne elektródy, dlho pin elektrolytický kondenzátor je pozitívne elektródy, čierne kruh poloha 1N4007 zodpovedá čiernu značku pozície PCB, dlho pin bzučiak je pozitívne elektródy, dlho pin svetlo emitujúca dióda je pozitívne elektródy, integrovaný obvod CD4069 prvý nainštaluje sedadla, zárez pozícia zodpovedá PCB s zárez označiť pozíciu.

2. Na LM317 je prvým pevným na radiátor s skrutku 3 mm, a potom zvárané na LM317.

3. Pri inštalácii voltmeter, odstráňte 3 vodiče, spájkovanie 3 komponent kolíky, a spájky, zodpovedajúce voltmeter pozície - + Vin na PCB.

4. Nie je žiadny rozdiel medzi pozitívne a negatívne elektródy v spojení transformátor, ale to by malo byť poznamenal, že červený drôt (primárne) je spojená s silný prúd a modrý drôt (sekundárne) je spojená s ~ poloha PCB. Transformátor je stanovená na bývanie s 3 mm skrutky, a PCB je stanovená s závitové skrutky.

5. Chránia konce napájacie vodiče pripojené k transformer od skratu a úrazu elektrickým prúdom. Rukáv zváraná napájacie vodiče s teplom shrinkable rúry, a potom zabaliť končí elektrická spájkovačka.

Štítky: dc lab napájanie, dc napájanie nastaviteľné qje, rd6018, modul napájania nastaviteľné modul, diy electron auta, nastaviteľné napájanie príslušenstvo, lt1083 napájanie, nastaviteľné dc regulované modul napájania urob si sám, diy moc, lm317
Názov Značky EDIY
Funkcia 2 Step-down Modul Napájania
Funkcia 1 Modul Napájania
Číslo Modelu lm317
Funkcia 3 Nastaviteľné Regulované Napätie
Fáza Jednofázový
Prúd Typ DC

Napísať recenziu

DIY Kit LM317 Nastaviteľné Regulované Napätie 220V, aby 1.25 V-12.5 V Step-down Modul Napájania PCB Dosky Elektronické stavebnice

DIY Kit LM317 Nastaviteľné Regulované Napätie 220V, aby 1.25 V-12.5 V Step-down Modul Napájania PCB Dosky Elektronické stavebnice

Súvisiace produkty